søndag 8. mars 2009

Kosmorama 2009




egg & bacon er tilstede på Kosmoramafestivalen i Trondheim representert ved lyddesign på de to filmene "Sannhetsjegeren" og "Håkon Bleken, maler".


"Sannhetsjegeren" er en kriminaldokumentar om privatetterforsker Tore Sandberg, tidligere nyhetsjournalist i NRK, og eks politisjef Frode Asbjørnsen og deres etterforskning av to seksualmord som rystet Trondheim på slutten av 70 tallet. Tore har lenge ment noe var galt i Fritz Moen saken, og sammen med den skeptiske Frode rekonstruerer de hendelsesforløp og samtaler med de involverte innen politi, påtalemyndighet og vitner i det som blir Norges alvorligste justismordsak.
Tore kjemper en lang og hard kamp for å få gjenopptatt begge drapssakene tale-, hørsels- og funksjonshemmede Fritz Moen fengsles for. Etter hele 18,5 år i fengsel frifinnes Fritz for det ene, filmen følger kampen for å få Fritz frikjent for begge drapene. Et viktig redskap viser seg å bli spor som muligvis leder mot den egentlige morder.


"Håkon Bleken, maler"
Siden 2005 har dokumentarfilmskaperen Hallvard Bræin forsøkt å forstå hva det er som driver en av Norges største kunstnere til å lage bilder i verdensklasse i over 60 år. Resultatet er en utfordrende dokumentar om Håkon Bleken, en av kongerikets mest kjente billedkunstnere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar